Ні Батога, Ні Пряника: Чим І Як Керує Product Supervisor

Product Management Course — це комбінація класичної теорії продакт-менеджменту та оригінальних практичних занять. Слухачі курсу отримають готову технологію продакт менеджменту, яка успішно працює у тисячах продуктових організаціях. Вас познайомлять з основними прийомами та типовими робочими ситуаціями. Вас навчать, як створювати продукт та керувати ним протягом усього життєвого циклу.

Саме тому ви повинні правильно визначити свій ринковий сегмент, виокремити портрет користувача і проблеми, які вирішує продукт. Тут я більше https://wizardsdev.com/ взаємодіяла з командою розробки, була на їх ретро та дейлі. Викладач курсу — Олексій Орлов, Chief Product Innovations Officer в Jooble.

Побудова Стратегії Продукту Та Дослідження Ринку

Володіння англійською мовою є критично важливим — і для продакта оптимальним рівнем буде не B1/B2. Це повинен бути рівень, коли ви можете вийти на Zoom-call з людиною з іншої сфери, обговорити все необхідне, зрозуміти одне одного й зафіксувати важливу інформацію на папері. У роботі продакти найбільше взаємодіють з розробниками та дизайнерами, а також з аналітиками, тестувальниками, службою підтримки, маркетологами та іншими продактами. Загалом постійна комунікація — невід’ємна частина роботи будь-якого Product Manager.

хто такий product marketing manager

Готові шаблони, віджети календаря та хронології, доступ зовнішніх співавторів, аудіо та живий чат, реакцію на штампи та емодзі, аватари bitmoji, музичний плеєр і програму для мобільних пристроїв. Інструмент для управління проектами, розроблене для гнучких підприємств, від стартапів до великих компаній. Написали про 5 професій, в яких можна почати кар’єру лише зі знанням англійської мови.

Від Чого Залежить Успіх Реалізації Продукту?

Саме PMM повинен обрати найбільш актуальні напрямки та дійти згоди з усіма стейкхолдерами. У цьому курсі ви вивчите сучасні методи управління продуктом, які дозволять вам виводити продукти на ринок marketing director максимально швидко та без клопоту. До кінця цього курсу у вас буде основа для виведення на ринок продуктів, які розв’язують проблеми, приносять дохід та розраховані на довгострокову перспективу.

Докладні уроки і практичні воркшопи дозволять дізнатися, що таке CustDev і як його застосовувати, як створювати продукти з нуля, перевіряти гіпотези. Ви навчитеся розбиратися в Unit-економіці і отримаєте всі необхідні навички для вирішення аналітичних задач. Для цього створіть папку для продукту або команди продукту. Потім за допомогою вкладених папок розділіть проект за одиницями часу (квартал, місяць тощо). Та почніть заповнювати завдання, які потрібно виконати для кожної фази. Продакт менеджер – це фахівець, який відповідає за стратегічне керування та розвиток продукту або послуги.

Бути Чи Не Бути: Чи Підійде Мені Кар’єра Продакт-менеджера

Програма розрахована на тих, хто хоче розпочати свою кар’єру як Product Manager з нуля та тих, хто вже працює в IT та хоче перейти в цю спеціалізацію. Окрім цього, цей курс підходить усім тим, хто мріє зробити свій продукт та вивести його на ринок. Платні тарифи починаються від three доларів США на користувача на місяць, але також доступний безкоштовний план із необмеженою кількістю користувачів і до 3 файлів FigJam. Wrike включає понад four hundred попередньо створених інтеграцій, як-от найпопулярніший сервіс для керування файлами від Microsoft, Google і Dropbox, а також сервіси для продажів і маркетингу від Salesforce і Marketo.

хто такий product marketing manager

Таким чином, можна охопити всю лінійку компанії і зайняти С-Level позицію. Загалом, продакт менеджер відповідає за весь процес розробки та керування продуктом від ідеї до випуску та післяпродажного обслуговування. Він повинен мати глибоке розуміння потреб користувачів, ринкових тенденцій та технологічних можливостей, щоб забезпечити успішний розвиток продукту та досягнення бізнес-цілей компанії.

Керуючи цілями продукту, його ціною і маркетинговою активністю, можна підтримати продукт на стадії зростання, збільшити ROI в момент зрілості й уповільнити перехід до стагнації і падіння попиту. За eight тижнів ви пройдете насичений шлях від пошуку product-market match і розрахунку unit-економіки до розбору стратегій Product Growth та алгоритму масштабування продукту. Усе на практиці, реальних кейсах і з особистим фідбеком від викладача. Інша історія — з компанією Apple, яка створила не просто телефон, а цілісну екосистему, що пов’язує користувачів із продуктами та послугами й задає ритми всьому ринку.

хто такий product marketing manager

Він\вона тісно працює з клієнтами, щоб розуміти їх потреби, а також завалідувати продуктові гіпотези. Product Manager також працює з Product Owner-ами, щоб донести бізнес-ідеї до команд розробки. Останнім часом в ІТ світі все більше дискусій з приводу різниці між Product Owner та Product Manager, а також відносно їх обов’язків.

Серед софт скілів я б виділила сміливість, оптимізм, комунікабельність, вміння брати відповідальність, доводити проєкти до кінця, швидко адаптуватися до нових реалій ринку. Оскільки PMM дуже тісно співпрацює з кількома різними за напрямками командами, варто розвивати навички комунікації, менеджменту та побудови партнерських відносин. Роль Product Marketing Manager я виконую вже четвертий рік. Обожнюю свою роботу за величезний простір для ідей та конкретних дій. Також це гарна позиція для тих, хто не дуже любить займатися прямим folks administration та більше бачить себе як досвідченого спеціаліста у сфері маркетингу продукту.

А розробники, яким не подобаються вимоги до нової фічі, можуть поскаржитися технічному директору. Що ж сталося, і чому менеджери по продукту відокремилися з маркетингу? По-перше, стрімкий розвиток IT-галузі в цілому та Кремнієвої долини зокрема. По-друге, впровадження системи ощадливого виробництва (lean manufacturing) Тойотою, а точніше запозичення цієї практики інженерами з Кремнієвої долини.

  • А на відміну від «чистого» маркетолога, вони повинні розумітися і на рекламі, і на технології виробництва продукту, контролювати закупівлю товару, підтримувати відносини з постачальниками.
  • Вона сприяє розумінню основних питань, які слід вирішити під час створення продукту.
  • Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей.
  • Якщо діджитал-маркетолог робить більш-менш одне й те саме у кожній компанії, то судячи з розповідей PMM-ів, кожен робить щось взагалі своє.

CEO та Co-Founder в IAMPM 10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами. Вивела на ринок більше 50-ти проєктів у ролі консультанта, працювала як Product Manager в SaaS, Gaming та EdTech нішах. Виростила лабораторію Нетехнічної IT-освіти IAMPM з хобі в міжнародний бізнес. В управління продуктом люди приходять із project-менеджерів, тимлідів, аналітиків, маркетологів, дизайнерів та buyer care. Отже, оптимальним рішенням буде перехід з іншої професії на позицію Product Manager всередині своєї компанії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *